Project 2019ZICHT 2021

Podiumkunstenaars gezocht!

Speel, zing, dans of musiceer mee in de nieuwe voorstelling ZICHT

ZICHT is de derde theaterproductie van Stichting Theatermanifestatie IJmond. Het publiek wordt meegenomen op een theatrale ontdekkingstocht door het centrum van Beverwijk, langs façades, verborgen verhalen en onontdekte plekken. Door middel van luisterverhalen, kleine interventies en scènes met spel, muziek en dans wordt het publiek meegezogen in een nieuw verhaal waarin gezocht wordt naar een feestje, een plek om te mogen zijn.

Het publiek baant zich een weg langs – en dwars door – het onderbewustzijn van de stad, sluipt via de achteringang een kerk binnen, neemt een kijkje achter voorheen gesloten deuren, tuurt door winkelruiten en wordt af en toe overvallen door verrassende interventies. Men mag als voyeur toekijken terwijl met een vergrootglas wordt ingezoomd op diegene die zich afvraagt wat hij of zij toevoegt aan de wereld. Een zoektocht naar de waarde van het individu en de plek die je als persoon wilt innemen in de wereld, hoe groot of hoe klein ook. Zichtbaar of onzichtbaar.

En deze voorstelling maken we natuurlijk weer graag samen met jou! Wil jij je meteen inschrijven voor onze volgende editie? Doe dat dan hier! Naar verwachting starten we half mei – direct na de meivakantie met repetities – en de voorstellingen worden gespeeld van 15 t/m 19 september 2021. Uiteraard organiseren we alles binnen de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM en zullen we geen onnodige risico’s nemen.