Podiumkunstenaars gezocht!


Totaaltheater op locatie

ZICHT is de nieuwste voorstelling van Stichting Theatermanifestatie IJmond. Eerder maakte het team de succesvolle producties SCHEMERING in Kasteeltuin Assumburg in Heemskerk en LUWTE in het havengebied van IJmuiden. ZICHT wordt van 17 t/m 19 september gespeeld in het centrum van Beverwijk. De voorstelling brengt spel, dans, zang, muziek en beeldende kunst samen in een bijzonder nieuw verhaal. ZICHT is een productie van een professioneel team van makers en kunstenaars uit de IJmond, uitgevoerd door zo’n 100-150 deelnemers en vrijwilligers uit de regio. 

ZICHT 2021 
Je krijgt een onverwachte uitnodiging voor een feestje. Zou je echt welkom zijn? Zou je daar zomaar jezelf mogen zijn? Je zoekt naar een feestje, maar wat is de ware reden van je reis? De stad, haar nauwe steegjes, iconische gebouwen en verhalen tonen zich in een heel ander licht. Roze varens, een feestje in een auto, waanbeelden in de kerk en een vervreemdende situatie in het café. Een koortsige, droomachtige tocht door het onderbewustzijn van de stad, op zoek naar een plek om thuis te kunnen komen.

WIE OF WAT ZOEKEN WIJ? 

Koor gezocht!
Voor een deel van onze voorstelling zijn we op zoek naar zangers (m/v/x) voor een speciaal projectkoor. Dit koor zal onder directie staan van componist en muzikaal leider Tommie Freke en optreden in de prachtige Agathakerk. Zowel individuele zangers als bestaande zanggroepen zijn van harte welkom. Repetities starten (mits de richtlijnen dat toelaten) vanaf juni en worden in overleg met de groep gepland.

Dansers gezocht!
Ook zijn we op zoek naar dansers (m/v/x) uit de gehele IJmond. Zowel beginnende als gevorderde dansers zijn van harte welkom. Repetities starten in de week van 21 juni. Naast zes intensieve dansrepetities (voor en na de zomervakantie) is er een aantal gezamenlijke repetities vlak voor de voorstellingen. De dansrepetities staan onder leiding van choreograaf Kelly de Haan en vinden plaats in Beverwijk, zoveel mogelijk op locatie. De exacte dagen en tijden worden in overleg met de groep gepland.

Figuranten gezocht!
Hou je van toneelspelen, maar heb je weinig tijd om wekelijks te repeteren? Of vind je het gewoon heel erg leuk om in prachtige outfits en kostuums rond te lopen? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor onze nieuwe theaterproductie zijn we op zoek naar mensen die in de periode van 23 augustus t/m 19 september beschikbaar zijn en graag een rol willen vervullen in de voorstelling. De voorstellingen vinden plaats van 17 t/m 19 september, met een try-out op 15 september. Je wordt verwacht bij twee repetitiezondagen (5 en 12 september) en enkele repetities op een nog nader te plannen moment.

(Beeldend)kunstenaars, bouwers en vrijwilligers gezocht!
Geen theatervoorstelling zonder decor, kostuums en zonder vrijwilligers die achter de schermen de boel draaiende houden. Daarom zijn we op zoek naar handige klussers, naar mensen die met een naaimachine kunnen werken en naar mensen die het leuk vinden om in de backstage te zorgen dat het team een fijne plek heeft om even op te laden voor of na de voorstelling.

Meer info en aanmelding
Meer weten? Mail je vraag naar deelnemers@theatermanifestatieijmond.nl.

Direct aanmelden? Dat kan hier:
https://eu.jotform.com/203064348886362

REPETITIES & VOORSTELLINGEN

mei: repetities spel van start
juni: repetities muziek en dans van start
12 juli:  begin zomervakantie
24 aug: alle repetities weer van start
zo. 5 sept: repetitiezondag & doorloop
zo. 12 sept: repetitiezondag & generale
wo. 15 sept: try-out voor publiek
vrij. 17 sept: première
za. 18 sept: voorstelling
zo. 19 sept: voorstelling

DECOR en KOSTUUMS

10/  wo. 11/ do. 12 augustus: maakdag
za. 14 augustus: maakdag
di. 17/ wo. 18/ do. 19 augustus: maakdag
za. 21 augustus: maakdag